AAdvantage-status

Nóg meer manieren om status te verdienen met Loyalty Points

Vanaf 1 januari 2022 wordt het nog eenvoudiger om uw AAdvantage®-status te volgen. In plaats van Elite kwalificerende mijlen, Elite kwalificerende dollars en Elite kwalificerende segmenten wordt uw status op slechts één manier bijgehouden: Loyalty Points.

AAdvantage-status

De voordelen voor een lid met status

Geniet van vele voordelen om uw reiservaring nog beter te maken

Executive Platinum – 100.000 mijlen/punten of 100 segmenten

AAdvantage Executive Platinum®

 • 2 beloningen voor Elite-keuze**
 • Gratis upgrades bij American en Alaska Airlines*
 • Upgradevenster van 100 uur
 • 120% bonus voor statusmijlen
 • Gratis Main Cabin Extra- en voorkeursstoelen*
 • 3 stuks gratis ruimbagage^
 • Extra beloningen, vanaf 120.000 Elite kwalificerende mijlen (EQM)**
Platinum Pro

AAdvantage Platinum Pro®

 • 1 beloning voor Elite-keuze**
 • Gratis upgrades bij American en Alaska Airlines*
 • Upgradevenster van 72 uur
 • 80% bonus voor statusmijlen
 • Gratis Main Cabin Extra- en voorkeursstoelen*
 • 3 stuks gratis ruimbagage^
Platinum – 50.000 mijlen/punten of 60 segmenten

AAdvantage Platinum®

 • Gratis upgrades bij vluchten van 500 mijl of minder*
 • Upgradeperiode van 48 uur
 • 60% bonus voor statusmijlen
 • Gratis Main Cabin Extra- en voorkeursstoelen*
 • 2 stuks gratis ruimbagage^
Gold – 25.000 mijlen/punten of 30 segmenten

AAdvantage Gold®

 • Gratis upgrades bij vluchten van 500 mijl of minder*
 • Upgradevenster van 24 uur
 • 40% bonus voor statusmijlen
 • Gratis Main Cabin Extra-stoelen tijdens inchecken*
 • Gratis voorkeursstoelen*
 • 1 stuks gratis ruimbagage^

*Deze voordelen zijn mogelijk niet beschikbaar op alle vluchten.

**Beloningsopties omvatten systeembrede upgrades, toegang tot de Admirals Club®, bonusmijlen en meer. Vanaf 2022 maken we updates over de beloningskeuzes en kwalificatiedrempels.

Meer informatie over de wijzigingen Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen.

^Er geldt geen toeslag op ruimbagage voor alle leden en gasten die op dezelfde reservering reizen (met uitzondering van groepsreserveringen) als u reist op vluchten die worden verkocht en uitgevoerd door American Airlines of worden verkocht door American en uitgevoerd door een oneworld®-partner. Als de standaard toegestane hoeveelheid handbagage groter is dan het aantal in aanmerking komende gratis ingecheckte bagage voor uw status, dan is de standaard toegestane hoeveelheid handbagage van toepassing.

Verhoog uw status en vergroot daarmee uw voordelen

Verdien tijdens het kalenderjaar EQMs, EQSs en EQDs om u te kwalificeren

We hebben de statuskwalificatie voor 2021 verlengd tot en met 28 februari 2022. Verdien Elite kwalificerende dollars (EQD)) plus Elite kwalificerende mijlen (EQM) of Elite kwalificerende segmenten (EQS) met tickets tegen in aanmerking komend tarief om u te kwalificeren voor de AAdvantage Executive Platinum®, AAdvantage Platinum Pro®, AAdvantage Platinum® of AAdvantage Gold®-status wanneer u vliegt met:

 • American Airlines of American Eagle®
 • bij oneworld® aangesloten maatschappijen
 • GOL Airlines
 • JetBlue
 • Codeshare-vluchten met een American Airlines-vluchtnummer

Bovendien verdienen Full-fare Economy-, Business- en First-tickets voor door American verkochte vluchten sneller EQMs, zodat u nog sneller de status verwerft.

Sinds 1 januari 2022 komt u in aanmerking voor de 2023-status door Loyalty Points te verdienen.

Meer informatie over de wijzigingen Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen.

Statuskwalificatie voor 2021 (verlengd tot en met februari 2022):

Kwalificatie AAdvantage Executive Platinum®oneworld® Emerald AAdvantage Platinum Pro®oneworld® Emerald AAdvantage Platinum®oneworld® Sapphire AAdvantage Gold®oneworld® Ruby
EQM’s 80.000 60.000 40.000 20.000
EQS’s 95 70 45 20
EQD’s^ $ 12.000 $ 7.000 $ 4.500 $ 2.000

^Voor 2021 schrappen we de EQD-vereiste om te kwalificeren voor AAdvantage Gold®-, AAdvantage Platinum®- of AAdvantage Platinum Pro®-status als u $ 30.000 besteedt aan netto aankopen met een in aanmerking komende AAdvantage®-creditcard die op uw AAdvantage®-account wordt bijgeschreven tussen 1 januari 2021 en 31 januari 2022.

EQMs, EQSs en EQDs This content can be expanded

Upgrades voor statusleden

Gratis upgrades en upgrades van 500 mijlen

Door American verkochte en uitgevoerde vluchten:

 • Upgrades van Main Cabin of Premium Economy naar de volgende serviceklasse bij vluchten binnen/tussen de VS (inclusief Hawaï), Canada, Mexico, de Bahama’s, Bermuda, de Caraïben en Centraal-Amerika
 • AAdvantage Executive Platinum®- en AAdvantage Platinum Pro®-leden krijgen gratis, onbeperkt, automatisch aangevraagde upgrades.
 • AAdvantage Platinum®- en AAdvantage Gold®-leden verdienen onbeperkt gratis, automatisch aangevraagde upgrades voor vluchten van 500 mijl of minder en kunnen upgrades van 500 mijlen gebruiken om te betalen voor upgrades op alle andere vluchten

Upgrades van 500 mijlen

Op vluchten van Alaska Airlines:

 • Upgrades zijn geldig vanaf Main Cabin tot de volgende serviceklasse bij Alaska Airlines
 • AAdvantage Executive Platinum®- en AAdvantage Platinum Pro®-leden krijgen gratis, onbeperkt, automatisch aangevraagde upgrades.

Statusvoordelen bij Alaska Airlines

Systeembrede upgrades

Als AAdvantage® Executive Platinum-lid ontvangt u een keuze aan beloningen, inclusief de optie om 4 gratis systeembrede upgrades (enkele reis) te kiezen bij kwalificatie. U kunt ook extra systeembrede upgrades ontvangen als beloning voor het bereiken van 150.000, 200.000 en 250.000 EQM’s.

Voor 2021 hebben we de drempels verlaagd naar 120.000, 160.000 en 200.000 EQMs: Houd er rekening mee dat de deadline om in aanmerking te komen voor 2021 is verlengd tot en met 28 februari 2022.

Vanaf 2022, met de introductie van Loyalty Points, hebben we wijzigingen aangebracht in uw beloningsopties en hoe u in aanmerking komt.

Meer informatie over de wijzigingen Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen.

Als er upgradestoelen beschikbaar zijn, kunt u of de door u aangewezen reiziger profiteren van bevestigde upgrades naar de volgende serviceklasse op het moment van boeken tegen de meeste Business Class- en Economy Class-tarieven op vluchten verkocht en uitgevoerd door American.

Systeembrede upgrades

Nog meer voordeel: verdien meer mijlen wanneer u vliegt

Bonusmijlen

AAdvantage Executive Platinum®-leden verdienen een bonus van 120%, AAdvantage Platinum Pro®-leden verdienen een bonus van 80%, AAdvantage Platinum®-leden verdienen een bonus van 60% en AAdvantage Gold®-leden verdienen een bonus van 40% bovenop de basismijlen wanneer deze leden reizen met American en deelnemende oneworld®-maatschappijen.

Bonus voor statusmijlen

AAdvantage® Million MilerSM-programma

Vlieg een miljoen mijl met ons en geniet gedurende de duur van het AAdvantage Gold®-programma van de AAdvantage Gold®-status, bonusmijlen en meer.

Million MilerSM-programma

Algemene voorwaarden voor statusretentie via AAdvantage®-creditcarduitgaven This content can be expanded

Het AAdvantage Gold®-, AAdvantage Platinum®-, AAdvantage Platinum Pro®- of AAdvantage Executive Platinum®-elitestatusniveau dat op 1 januari 2021 wordt aangehouden, blijft behouden tot en met 31 januari 2023 voor de primaire kaarthouder (“u”, “uw”) als het lid tussen 15 juli 2021 en 15 november 2021 $ 15.000 (USD) besteedt aan in aanmerking komende aankopen bij in aanmerking komende Citi® / AAdvantage®, AAdvantage® Aviator®-credit cards, of AAdvantage®-creditcards die buiten de VS zijn gedaan. Deze aanbieding is mogelijk niet haalbaar op basis van de toegewezen kredietlijn en de mogelijkheid om die kredietlijn te behouden.

Vereisten voor AAdvantage®-programma Elite-status

Uitgaven voor aankopen kunnen worden gecombineerd met alle in aanmerking komende AAdvantage®-creditcards om de vereiste van $ 15.000 te bereiken om de AAdvantage Gold-, Platinum-, Platinum Pro- of Executive Platinum-elitestatus voor 2022 te behouden. De aanbieding voor het behoud van de elitestatus wordt niet toegepast op leden die minder dan $ 15.000 uitgeven. Dit omvat Citi® / AAdvantage®, alle AAdvantage® Aviator-® en alle AAdvantage®-creditcards buiten de Verenigde Staten.

In aanmerking komende aankopen, met minder credits, retouren en aanpassingen, gedaan met uw Citi® AAdvantage®-, AAdvantage® Aviator®-creditcard en AAdvantage®-creditcards die buiten de VS zijn uitgegeven en die van uw AAdvantage®-creditcardaccount worden afgeboekt als basismijlen tussen 15 juli 2021 en 15 december 2021, en aankopen gedaan door geautoriseerde gebruikers op uw account tellen mee voor uw kwalificerende uitgaven.

Voor kaarten die in de Verenigde Staten zijn uitgegeven, zijn aankopen exclusief saldo-overdrachten, contante voorschotten, cheques die toegang hebben tot uw creditcardrekening, artikelen en diensten die zijn geretourneerd voor krediet, niet-geautoriseerde kosten, rente en rekeningkosten, reischeques, aankopen van vreemde valuta, postwissels, bankoverschrijvingen (en soortgelijke geldtransacties), loterijtickets en gamingchips (en soortgelijke kansspeltransacties).

Om de juiste uitgaven voor de $ 15.000 te bepalen, wordt de bestede hoeveelheid dollars berekend aan de hand van de AAdvantage®-mijlen die u hebt verdiend en op uw account hebt bijgeschreven gekregen (d.w.z. zonder de bonusmijlen), en wordt vervolgens het mijlenverdientarief toegepast dat van toepassing is op het type AAdvantage®-pas dat u gebruikt om de aankoop te doen. Als de gebruikte creditcard bijvoorbeeld een 1:1 verhouding van dollars heeft voor het verdienen van basismijlen en er 100 mijlen zijn bijgeschreven op uw AAdvantage®-account, dan ontvangt u $ 100 aan uitgaven tot $ 15.000.

Deze promotie heeft geen invloed op de elitestatus van leden met een levenslange elitestatus of de elitestatus van leden die al hebben voldaan aan de kwalificatievereisten voor 2022 elitestatus (hetzelfde elitestatusniveau als of een hoger elitestatusniveau dan deze leden op 1 januari 2021 hadden) vanaf 23 juni 2021. Tijdelijke elitestatus waarover beschikt wordt vanwege een promotie komt niet in aanmerking voor statusbehoud.

Degenen die de Executive Platinum- of Platinum Pro-status behouden via deze promotie komen niet in aanmerking voor 2022 elitekeuzebeloningen, tenzij het lid voldoet aan de elitekwalificatievereisten voor 2021 voor Executive Platinum of Platinum Pro.

De mogelijkheid om status te behouden als onderdeel van deze promotie is een tijdelijke aanbieding en is niet overdraagbaar. U moet deelnemer zijn met een goede reputatie binnen het AAdvantage®-programma van American Airlines (“Deelnemer”) om in aanmerking te komen voor deze aanbieding. American behoudt zich het recht voor om deze promotie zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen of te beëindigen. Uw account wordt binnen 4-6 weken na voltooiing van deze promotie bijgewerkt.

American Airlines behoudt zich het recht voor om het AAdvantage®-programma en de voorwaarden ervan op elk moment te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving, en het AAdvantage®-programma te beëindigen met een opzegtermijn van zes maanden. Eventuele wijzigingen kunnen uw mogelijkheid beïnvloeden om gebruik te maken van de awards of het mijlenkrediet die/dat u hebt gespaard.

Om in aanmerking te komen voor deze aanbieding, moet uw creditcardrekening te allen tijde geldig en kredietwaardig zijn. Als uw creditcardrekening om welke reden dan ook wordt gesloten, komt u mogelijk niet langer in aanmerking voor deze aanbieding.

Algemene voorwaarden Behoud van Elite via vluchten This content can be expanded

Het AAdvantage® Gold-, Platinum-, Platinum Pro- of Executive Platinum-elitestatusniveau waarover op 1 januari 2021 wordt beschikt, blijft behouden tot en met 31 januari 2023 als het lid tussen 1 september 2021 en 31 december 2021 $ 2.000 aan Elite kwalificerende dollars (EQD's) verdient op in aanmerking komende vluchten die worden verkocht en/of uitgevoerd door American Airlines en onze elite kwalificerende partnermaatschappijen.

Deze promotie heeft geen invloed op de elitestatus van leden met een levenslange elitestatus of de elitestatus van leden die al hebben voldaan aan de kwalificatievereisten voor 2022 elitestatus (hetzelfde elitestatusniveau als of een hoger elitestatusniveau dan deze leden op 1 januari 2021 hadden) vanaf 24 augustus 2021. Tenzij anders aangegeven, tellen bonus-EQD's die zijn toegekend in verband met andere promoties niet mee voor deze promotie. Tijdelijke elitestatus waarover beschikt wordt vanwege een promotie komt niet in aanmerking voor statusbehoud.

Degenen die de Executive Platinum- of Platinum Pro-status behouden via deze promotie komen niet in aanmerking voor 2022 elitekeuzebeloningen, tenzij het lid voldoet aan de elitekwalificatievereisten voor 2021 voor Executive Platinum of Platinum Pro.

Vereisten voor AAdvantage®-programma Elite-status

Vluchten verkocht door American Airlines of verkocht en uitgevoerd door American Airlines, onze oneworld®-luchtvaartpartners en JetBlue komen in aanmerking voor deze promotie. De aanbieding is van toepassing op in aanmerking komende, gepubliceerde tarieven op grond waarvan tussen 1 september 2021 en 31 december 2021 is gevlogen. Vluchten die vóór 1 september 2021 worden uitgevoerd, komen niet in aanmerking. Vluchten die geen AAdvantage® EQD's verdienen, tellen niet mee voor deze promotie. Basic Economy-tarieven, awardtickets en bepaalde tarieven van partnermaatschappijen komen niet in aanmerking voor deze promotie.

EQD-verdientarieven van partnermaatschappijen

De mogelijkheid om status te verdienen als onderdeel van deze promotie is een tijdelijke aanbieding en is niet overdraagbaar. U moet deelnemer zijn met een goede reputatie binnen het AAdvantage®-programma van American Airlines (“Deelnemer”) om in aanmerking te komen voor deze aanbieding. American behoudt zich het recht voor om deze promotie zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen of te beëindigen. Uw account wordt binnen 24 uur na voltooiing van deze promotie bijgewerkt.

American Airlines behoudt zich het recht voor om het AAdvantage®-programma en de voorwaarden ervan op elk moment te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving, en het AAdvantage®-programma te beëindigen met een opzegtermijn van zes maanden. Eventuele wijzigingen kunnen uw mogelijkheid beïnvloeden om gebruik te maken van de awards of het mijlenkrediet die/dat u hebt gespaard.

Algemene voorwaarden voor opheffing van EQD This content can be expanded

De vereiste voor de Elite kwalificerende dollars (EQD’s) voor de hoofdkaarthouder (“u”, “uw”) voor de AAdvantage® Gold-, Platinum- of Platinum Pro-status voor kwalificatie in 2021 voor elitestatus is van toepassing op het jaar 2022 als het lid $ 30.000 (USD) besteedt aan aankopen met in aanmerking komende Citi®AAdvantage®-, Aviator® AAdvantage-creditcards of AAdvantage®-creditcards die zijn uitgegeven buiten de VS en die zijn geboekt tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021. Leden moeten ook voldoen aan de vereisten voor Elite kwalificerende mijlen (EQMs) of Elite kwalificerende segmenten (EQSs) om in aanmerking te komen voor status. Deze aanbieding is mogelijk niet haalbaar op basis van de toegewezen kredietlijn en de mogelijkheid om die kredietlijn te behouden.

Vereisten voor AAdvantage®-programma Elite-status

Uitgaven aan aankopen kunnen worden gecombineerd met alle in aanmerking komende AAdvantage-creditcards om de vereiste van $ 30.000 te bereiken om in aanmerking te komen voor de EQD-vrijstelling. Gedeeltelijke vrijstellingen worden niet toegepast op deelnemers als ze een bedrag van minder dan $ 30.000 uitgeven. Dit omvat Citi®/AAdvantage-®, alle AAdvantage® Aviator-® en alle AAdvantage®-creditcards buiten de Verenigde Staten.

Aankopen, met minder credits, retouren en aanpassingen, gedaan met uw Citi® AAdvantage-®, Aviator AAdvantage®-creditcard en AAdvantage®-creditcards die buiten de VS zijn uitgegeven en die van uw AAdvantage®-creditcardaccount worden afgeboekt tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021, en aankopen gedaan door geautoriseerde gebruikers op uw account tellen mee voor uw kwalificerende uitgaven.

Voor kaarten die in de Verenigde Staten zijn uitgegeven, zijn aankopen exclusief saldo-overdrachten, contante voorschotten, cheques die toegang hebben tot uw creditcardrekening, artikelen en diensten die zijn geretourneerd voor krediet, niet-geautoriseerde kosten, rente en rekeningkosten, reischeques, aankopen van vreemde valuta, postwissels, bankoverschrijvingen (en soortgelijke geldtransacties), loterijtickets en gamingchips (en soortgelijke kansspeltransacties).

Om voor pasjes die buiten de VS zijn uitgegeven de juiste uitgaven voor de $ 30.000 te bepalen, wordt de bestede hoeveelheid dollars berekend aan de hand van de AAdvantage-mijlen die u hebt verdiend en op uw account hebt bijgeschreven gekregen (d.w.z. zonder de bonus mijlen), en wordt vervolgens het mijlenverdientarief toegepast dat van toepassing is op het type AAdvantage-pas dat u gebruikt om de aankoop te doen. Als de gebruikte creditcard bijvoorbeeld een 1:1 verhouding van dollars heeft voor het verdienen van basismijlen en er 100 mijlen zijn bijgeschreven op uw AAdvantage-account, dan ontvangt u $ 100 aan uitgaven voor de $ 30.000.

De mogelijkheid om status te verdienen als onderdeel van deze promotie is een tijdelijke aanbieding en is niet overdraagbaar. American Airlines behoudt zich het recht voor het AAdvantage®-programma te allen tijde te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. American kan dit programma op elk moment stopzetten zonder kennisgeving of aansprakelijkheid jegens u. U moet deelnemer zijn van het AAdvantage®-programma van American (“Deelnemer”) om in aanmerking te komen voor deze aanbieding.

Om in aanmerking te komen voor deze aanbieding, moet uw creditcardrekening te allen tijde geldig en kredietwaardig zijn. Als uw creditcardrekening om welke reden dan ook wordt gesloten, komt u mogelijk niet langer in aanmerking voor deze aanbieding.

Ook goed om te weten ...