AAdvantage-elite-status

Introductie van beloningen voor Elite-keuze

Kom in 2021 in aanmerking voor Platinum Pro of Executive Platinum en krijg toegang tot nog meer beloningen.

AAdvantage-elite-status

De voordelen voor een lid met elitestatus

Geniet van vele voordelen om uw reiservaring nog beter te maken

Executive Platinum – 100.000 mijlen/punten of 100 segmenten

AAdvantage® Executive Platinum

 • 2 beloningen voor Elite-keuze**
 • Gratis upgrades bij American en Alaska Airlines*
 • Upgradevenster van 100 uur
 • Bonus van 120% voor elitemijlen
 • Gratis Main Cabin Extra- en voorkeursstoelen*
 • 3 stuks gratis ruimbagage
 • Extra beloningen, vanaf 120.000 Elite kwalificerende mijlen (EQMs)
Platinum Pro

AAdvantage® Platinum Pro

 • 1 beloning voor Elite-keuze**
 • Gratis upgrades*
 • Upgradevenster van 72 uur
 • Bonus van 80% voor elitemijlen
 • Gratis Main Cabin Extra- en voorkeursstoelen*
 • 2 stuks gratis ruimbagage
Platinum – 50.000 mijlen/punten of 60 segmenten

AAdvantage® Platinum

 • Gratis upgrades bij vluchten van 500 mijl of minder*
 • Upgradeperiode van 48 uur
 • Bonus van 60% voor elitemijlen
 • Gratis Main Cabin Extra- en voorkeursstoelen*
 • 2 stuks gratis ruimbagage
Gold – 25.000 mijlen/punten of 30 segmenten

AAdvantage® Gold

 • Gratis upgrades bij vluchten van 500 mijl of minder*
 • Upgradevenster van 24 uur
 • Bonus van 40% voor elitemijlen
 • Gratis Main Cabin Extra-stoelen tijdens inchecken*
 • Gratis voorkeursstoelen*
 • 1 stuks gratis ruimbagage

*Deze voordelen zijn mogelijk niet beschikbaar op alle vluchten.

**Beloningsopties omvatten systeembrede upgrades, toegang tot de Admirals Club®, bonusmijlen en meer.

Behaal elitestatus op twee manieren

Dat gaat als volgt:

Verdien Elite kwalificerende dollars (EQDs) plus Elite kwalificerende mijlen (EQMs) of Elite kwalificerende segmenten (EQSs) met tickets tegen in aanmerking komend tarief om u te kwalificeren voor de Executive Platinum-, Platinum Pro-, Platinum- of Gold-status wanneer u vliegt met:

 • American Airlines of American Eagle®
 • bij oneworld® aangesloten maatschappijen
 • Codeshare-vluchten met een American Airlines-vluchtnummer

Bovendien verdienen Full-fare Economy-, Business- en First-tickets voor door American verkochte vluchten sneller EQMs, zodat u nog sneller de elitestatus verwerft.

Verhoog uw status en vergroot daarmee uw elitevoordelen

Verdien tijdens het kalenderjaar EQMs, EQSs en EQDs om u te kwalificeren

U kunt in 2021 kwalificeren voor Elite-status met aangepaste vereisten voor Elite kwalificerende dollars (EQD), Elite kwalificerende mijlen (EQM) en Elite kwalificerende segmenten (EQS).

Kwalificatie Elite-status voor 2021:

Kwalificatie Executive Platinumoneworld® Emerald Platinum Prooneworld® Sapphire Platinumoneworld® Sapphire Goldoneworld® Ruby
EQM’s 80.000 60.000 40.000 20.000
EQS’s 95 70 45 20
EQD’s^ $ 12.000 $ 7.000 $ 4.500 $ 2.000

^ Voor 2021 schrappen we de EQD-vereiste om te kwalificeren voor Gold-, Platinum- of Platinum Pro-status als u $ 30.000 besteedt aan netto aankopen met een in aanmerking komende AAdvantage®-creditcard die van uw account zijn geboekt tussen 1 januari en 31 december 2021.

Standaard kwalificatieniveaus voor Elite This content can be expanded
EQMs, EQSs en EQDs This content can be expanded
Kwalificatie- en lidmaatschapsperiode This content can be expanded

Upgrades voor eliteleden

Gratis upgrades en upgrades van 500 mijlen

Door American verkochte en uitgevoerde vluchten:

 • Upgrades van Main Cabin of Premium Economy naar de volgende serviceklasse bij vluchten binnen/tussen de VS (inclusief Hawaï), Canada, Mexico, de Bahama’s, Bermuda, de Caraïben en Centraal-Amerika
 • Executive Platinum- en Platinum Pro-leden krijgen gratis, onbeperkt, automatisch aangevraagde upgrades.
 • Platinum- en Gold-leden verdienen onbeperkt gratis, automatisch aangevraagde upgrades voor vluchten van 500 mijl of minder en kunnen upgrades van 500 mijlen gebruiken om te betalen voor upgrades op alle andere vluchten

Upgrades van 500 mijlen

Op vluchten van Alaska Airlines:

 • Upgrades zijn geldig vanaf Main Cabin tot de volgende serviceklasse bij Alaska Airlines
 • Executive Platinum-leden verdienen onbeperkt gratis, automatisch aangevraagde upgrades

Voordelen van de Elite-status bij Alaska Airlines

Systeembrede upgrades

Als AAdvantage® Executive Platinum-lid ontvangt u een keuze aan beloningen, inclusief de optie om 4 gratis systeembrede upgrades (enkele reis) te kiezen bij kwalificatie. U kunt ook extra systeembrede upgrades ontvangen als beloning voor het bereiken van 150.000, 200.000 en 250.000 EQM’s.

Voor 2021 hebben we de drempels verlaagd naar 120.000, 160.000 en 200.000 EQMs:

Als er upgradestoelen beschikbaar zijn, kunt u of de door u aangewezen reiziger profiteren van bevestigde upgrades naar de volgende serviceklasse op het moment van boeken tegen de meeste Business Class- en Economy Class-tarieven op vluchten verkocht en uitgevoerd door American.

Systeembrede upgrades

Nog meer voordeel: verdien meer mijlen wanneer u vliegt

Bonusmijlen

Executive Platinum-leden verdienen een bonus van 120%, Platinum Pro-leden verdienen een bonus van 80%, Platinum-leden verdienen een bonus van 60% en Gold-leden verdienen een bonus van 40% bovenop de basismijlen wanneer deze leden reizen met American en deelnemende oneworld®-maatschappijen.

Elite-mijlenbonus

AAdvantage® Million MilerSM-programma

Vlieg een miljoen mijl met ons en geniet gedurende de duur van het Gold-programma van de Gold-status, bonusmijlen en meer.

Million MilerSM-programma

Algemene voorwaarden voor opheffing van EQD This content can be expanded

De vereiste voor de Elite kwalificerende dollars (EQD’s) voor de hoofdkaarthouder (“u”, “uw”) voor de AAdvantage® Gold-, Platinum- of Platinum Pro-status voor kwalificatie in 2021 voor elitestatus is van toepassing op het jaar 2022 als het lid $ 30.000 (USD) besteedt aan aankopen met in aanmerking komende Citi®AAdvantage®-, Aviator® AAdvantage-creditcards of AAdvantage®-creditcards die zijn uitgegeven buiten de VS en die zijn geboekt tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021. Leden moeten ook voldoen aan de vereisten voor Elite kwalificerende mijlen (EQMs) of Elite kwalificerende segmenten (EQSs) om in aanmerking te komen voor status. Deze aanbieding is mogelijk niet haalbaar op basis van de toegewezen kredietlijn en de mogelijkheid om die kredietlijn te behouden.

Vereisten voor AAdvantage®-programma Elite-status

Uitgaven aan aankopen kunnen worden gecombineerd met alle in aanmerking komende AAdvantage-creditcards om de vereiste van $ 30.000 te bereiken om in aanmerking te komen voor de EQD-vrijstelling. Gedeeltelijke vrijstellingen worden niet toegepast op deelnemers als ze een bedrag van minder dan $ 30.000 uitgeven. Dit omvat Citi®/AAdvantage-®, alle AAdvantage® Aviator-® en alle AAdvantage®-creditcards buiten de Verenigde Staten.

Aankopen, met minder credits, retouren en aanpassingen, gedaan met uw Citi® AAdvantage-®, Aviator AAdvantage®-creditcard en AAdvantage®-creditcards die buiten de VS zijn uitgegeven en die van uw AAdvantage®-creditcardaccount worden afgeboekt tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021, en aankopen gedaan door geautoriseerde gebruikers op uw account tellen mee voor uw kwalificerende uitgaven.

Voor kaarten die in de Verenigde Staten zijn uitgegeven, zijn aankopen exclusief saldo-overdrachten, contante voorschotten, cheques die toegang hebben tot uw creditcardrekening, artikelen en diensten die zijn geretourneerd voor krediet, niet-geautoriseerde kosten, rente en rekeningkosten, reischeques, aankopen van vreemde valuta, postwissels, bankoverschrijvingen (en soortgelijke geldtransacties), loterijtickets en gamingchips (en soortgelijke kansspeltransacties).

Om voor pasjes die buiten de VS zijn uitgegeven de juiste uitgaven voor de $ 30.000 te bepalen, wordt de bestede hoeveelheid dollars berekend aan de hand van de AAdvantage-mijlen die u hebt verdiend en op uw account hebt bijgeschreven gekregen (d.w.z. zonder de bonus mijlen), en wordt vervolgens het mijlenverdientarief toegepast dat van toepassing is op het type AAdvantage-pas dat u gebruikt om de aankoop te doen. Als de gebruikte creditcard bijvoorbeeld een 1:1 verhouding van dollars heeft voor het verdienen van basismijlen en er 100 mijlen zijn bijgeschreven op uw AAdvantage-account, dan ontvangt u $ 100 aan uitgaven voor de $ 30.000.

De mogelijkheid om status te verdienen als onderdeel van deze promotie is een tijdelijke aanbieding en is niet overdraagbaar. American Airlines behoudt zich het recht voor het AAdvantage®-programma te allen tijde te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. American kan dit programma op elk moment stopzetten zonder kennisgeving of aansprakelijkheid jegens u. U moet deelnemer zijn van het AAdvantage®-programma van American (“Deelnemer”) om in aanmerking te komen voor deze aanbieding.

Om in aanmerking te komen voor deze aanbieding, moet uw creditcardrekening te allen tijde geldig en kredietwaardig zijn. Als uw creditcardrekening om welke reden dan ook wordt gesloten, komt u mogelijk niet langer in aanmerking voor deze aanbieding.

Ook goed om te weten ...