Internationale reizen

Arriveer vroeg en kom voorbereid

We raden u aan om ten minste 3 uur voor uw geplande vertrektijd op de luchthaven aanwezig te zijn voor internationale vluchten.

Controleer of uw bestemming reisbeperkingen heeft. Als uw bestemming specifieke reisdocumenten vereist, vergeet dan niet om een ingevulde kopie mee te nemen naar de luchthaven.

Voorbereidingen voor internationaal reizen

Internationaal reizen hoeft niet lastig te zijn. Zorg er gewoon voor dat uw reisdocumenten en het vereiste papierwerk in orde zijn. Als u internationaal reist, is het uw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat u over de juiste documenten beschikt om alle landen tijdens uw trip binnen te mogen en er doorheen te kunnen reizen en vervolgens voor uw reis terug naar huis.

Om te beginnen:

 1. Iedereen die reist heeft, ongeacht de leeftijd, zijn eigen reisdocumenten nodig.
 2. Gebruik altijd de gegevens exact zoals die vermeld staan in uw paspoort (bij het invullen van alle documenten en bij het reserveren).
 3. Neem contact op met het consulaat van elk land waar u naartoe gaat (of doorheen reist) om er zeker van te zijn dat u aan alle vereisten voor de reis voldoet.
 4. Sommige landen vragen een bewijs van dat u teruggaat of dat u op doorreis bent, een verblijfsadres en voldoende financiële middelen voor uw verblijf.

Vereisten en documenten voor het reizen

Controleer voordat u op reis gaat de vereisten om een land in te mogen bij het consulaat van de landen die u van plan bent te bezoeken. Het meenemen van de juiste documenten voor internationale reizen is uw verantwoordelijkheid. Als u niet over de vereiste documenten en identificatie beschikt, mag u niet aan boord van het vliegtuig gaan en bent u verantwoordelijk voor alle daaruit voortvloeiende kosten.

Paspoort

Een paspoort is verplicht voor alle internationale reizen. Als u een buitenlandse reis maakt, hebt u een paspoort nodig om aan boord te mogen van een internationale vlucht en om het land in te kunnen. Voor internationaal vliegverkeer worden paspoortkaarten niet als een vorm van ID geaccepteerd.

Vergeet niet:

 • Sommige landen vereisen dat uw paspoort ten minste 6 maanden voor de dag van aankomst werd uitgegeven. Controleer de vereisten van uw bestemming als u het niet zeker weet.
 • Paspoorten moeten in goede staat zijn, vrij van beschadigingen, buiten normale slijtage om, vrij van wezenlijke veranderingen. Er kan u geweigerd worden aan boord te gaan als u met een paspoort reist dat beschadigd of veranderd blijkt.

Ingezetenen van de Verenigde Staten mogen voor het reizen tussen de Verenigde Staten, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden gebruikmaken van elke door de overheid afgegeven vorm van identificatie.

Meer informatie over Amerikaanse paspoorten Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

Visa en Visa Waiver Program

In sommige landen hebt u naast een paspoort ook een visum nodig om het land binnen te mogen reizen. Als u naar de Verenigde Staten reist voor een verblijf van minder dan 90 dagen, vraagt het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken in aanmerking komende reizigers om gebruik te maken van het Electronic System for Travel Authorization (ESTA), als onderdeel van het Visa Waiver Program (VWP). U moet uw aanvraag uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten indienen, maar we adviseren u om goedkeuring te vragen voordat u begint met het plannen van uw reis. Instappen wordt geweigerd als u zonder goedgekeurde ESTA op de luchthaven arriveert.

Een goedgekeurde inreisvergunning van ESTA is:

 • Geldig tot maximaal twee jaar of totdat uw paspoort verloopt, afhankelijk van wat er eerst komt.
 • Geldig voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten.
 • Geen garantie van toegankelijkheid tot de Verenigde Staten. De vergunning geeft u enkel toestemming om aan boord te gaan van een luchtvaartmaatschappij voor een reis naar de Verenigde Staten.

Om de Verenigde Staten binnen te mogen reizen onder de VWP, dient elke passagier te beschikken over een door een machine te lezen paspoort. Als uw paspoort geen machinaal leesbare strook bevat, dient u een geldig visum aan te schaffen.

Elke passagier die naar de Verenigde Staten reist onder het Visa Waiver Program moet in het bezit zijn van:

 • een geldig elektronisch paspoort (e-Passport) met dit symbool op de kaft van het paspoort
 • een geldige ESTA

Als u geen elektronisch paspoort hebt, dient u een geldig visum voor de Verenigde Staten aan te schaffen, om aan boord te gaan en voor toegang tot de Verenigde Staten.

Naar Australië This content can be expanded
Naar Canada This content can be expanded
Van Chili This content can be expanded
Naar Cuba This content can be expanded
Naar Curaçao This content can be expanded
Naar Nieuw-Zeeland This content can be expanded
Naar/vanuit Peru This content can be expanded

Vereisten voor de gezondheid:

Er kunnen vaccinaties nodig zijn om te reizen. Dit is afhankelijk van waar u naartoe en vandaan reist.

Reisinformatie van de CDC Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

Australisch medicatiebeleid

 • U moet alle persoonlijke medicatie op uw aankomstkaart aangeven.
 • U moet medische documentatie bij u dragen om het medicijngebruik te verklaren.
 • Als u tijdens uw vlucht een injectiespuit nodig hebt, zult u ook een doktersverklaring nodig hebben waaruit blijkt dat er een medische reden is waarom u deze spuit aan boord moet gebruiken.
 • Als u niet over de benodigde documentatie beschikt, kan de medicatie in beslag worden genomen.

Nicaragua Vereiste voor gele koorts vaccinatie

Bij reizen naar Nicaragua is een inenting tegen gele koorts nodig als u in de afgelopen dertig dagen bent afgereisd uit of een overstap had in een van de volgende landen:

 • Argentinië
 • Bolivia
 • Brazilië
 • Colombia
 • Ecuador
 • Frans-Guyana
 • Panama
 • Paraguay
 • Peru
 • Venezuela
 • Alle Afrikaanse landen

Als u geen geldig gele koorts vaccinatiebewijs kunt overhandigen, wordt u de toegang tot Nicaragua geweigerd en moet u de eerstvolgende vlucht terugnemen naar de plaats van uw vertrek.

Chemische sprays op internationale vluchten

Op vluchten vanuit en naar bepaalde landen is een behandeling met insectenverdelger in de cabine nodig voor de bestrijding van insecten en ziekten (een proces dat bekendstaat als desinsectie). Het Amerikaanse Ministerie van Transport biedt gedetailleerde informatie over de spray en de landen die deze moeten gebruiken.

Voorschriften inzake desinsectie van vliegtuigen Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

Uw ruim- en handbagage kan bij aankomst worden gesprayd of verneveld met een oplossing vanwege lokale gezondheidsprotocollen voor virus- en ziektebestrijding. Deze actie wordt uitgevoerd door lokale autoriteiten en niet door American Airlines.

Reis- en gezondheidsbeperkingen per bestemming Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

Belastingvrijstellingen

U hebt mogelijk recht op een teruggave van enkele belastingen die bij de prijs van uw ticket zijn inbegrepen, als u voldoet aan de volgende criteria voor vrijstellingen en uw reisroute het volgende bevat:

 • reizen tussen de Verenigde Staten en Mexico (inclusief reizen tussen Canada en Mexico via de VS)
 • internationale reis vanuit Belize, Colombia of Trinidad en Tobago
 • internationale reizen met aankomst in Colombia

Belastingvrijstellingen

United States Customs en Border Protection (Douane en grensbeveiliging Verenigde Staten)

Lees over alle regelgeving en procedures die van toepassing zijn op alle reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen of van daaruit vertrekken.

Reistips Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

Advanced Passenger Information (API)

Om de grensbeveiliging te vergroten, worden de passagiersgegevens via het Advanced Passenger Information (API) systeem naar de U.S. Customs and Border Protection gestuurd zodat die, voordat de vlucht aankomt, de passagiersgegevens al kunnen bekijken.

 • Alle internationale vluchten die aankomen in of vertrekken vanuit de Verenigde Staten zijn wettelijk verplicht om API-gegevens te verstrekken.
 • De API-gegevens voor vluchten van American Airlines/American Eagle worden ook overgedragen aan douane en immigratiediensten in andere landen waar dit door de wet verplicht is.
 • Het delen van de informatie is verplicht als onderdeel van de Amerikaanse veiligheidswet betreffende luchtvaart en transport.

US-VISIT-programma

Van alle bezoekers aan de Verenigde Staten, behalve van ingezetenen van Canada, worden foto’s gemaakt en vingerafdrukken afgenomen, die, als ze de douane en grensbewaking passeren, automatisch worden geregistreerd onder het US-VISIT-programma.

Meer informatie over het U.S. - Visit-programma Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

TSA Secure Flight Passenger Data

Secure Flight Passenger Data zijn de persoonlijke basisgegevens die de TSA van u vereist om te kunnen reizen. Deze informatie wordt tijdens het reserveren of de aanschaf van de tickets verzameld.

TSA Secure Flight

Internationaal reizen met peuters en kinderen

Alle kinderen, ongeacht hun leeftijd, moeten om internationaal te kunnen reizen beschikken over een paspoort en eventuele reisdocumenten die door de landen die bezocht worden verplicht gesteld zijn. Als u internationaal met iemand reist van jonger dan 18, kunt u gevraagd worden om gedocumenteerd bewijs te tonen van uw onderlinge relatie, alsmede een instemmingsbrief met of toestemming voor de reis van het kind van de niet aanwezige ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger.

Reizen met kinderen

Vliegt u met een van onze partners?

Reisinformatie Finnair Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen