Internationale reizen

Voorbereidingen voor internationaal reizen

Internationaal reizen hoeft niet lastig te zijn – zorg er gewoon voor dat uw reisdocumenten en het vereiste papierwerk in orde zijn. Als u internationaal reist, is het uw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat u over de juiste documenten beschikt om alle landen tijdens uw trip binnen te mogen en er doorheen te kunnen reizen en vervolgens voor uw reis terug naar huis.

Om te beginnen:

 1. Iedereen die reist heeft, ongeacht de leeftijd, hun eigen reisdocumenten nodig.
 2. Gebruik altijd de gegevens exact zoals die vermeld staan in uw paspoort (bij het reserveren en het invullen van alle documenten).
 3. Neem contact op met het consulaat van elk land waar u naartoe gaat (of doorheen gaat) om er zeker van te zijn dat u aan alle vereisten voor de reis voldoet.
 4. Sommige landen vragen een bewijs van dat u teruggaat of dat u op doorreis bent, van een verblijfsadres en van voldoende financiële middelen voor uw verblijf.

Vereisten en documenten voor het reizen

Stem voordat u op reis gaat de vereisten af om een land in te mogen met het consulaat van de landen die u van plan bent te bezoeken. Het meenemen van de juiste documenten voor internationale reizen is uw verantwoordelijkheid. Als u niet over de vereiste documenten en identificatie beschikt, mag u niet aan boord van het vliegtuig gaan en bent u verantwoordelijk voor alle daaruit voortvloeiende kosten.

Paspoort

Voor alle internationale reizen is een paspoort verplicht. Als u een buienlandse reis maakt, hebt u een paspoort nodig om aan boord te mogen van een internationale vlucht en om het land in te kunnen. Voor internationaal vliegverkeer worden paspoortkaarten niet als vorm van ID geaccepteerd.

Paspoorten moeten:

 • Nog tenminste 6 maanden geldig zijn na vanaf datum waarop u een vreemd land binnenkomt.
 • In goede staat zijn, vrij van beschadigingen, buiten normale slijtage om, vrij van materiële veranderingen. Er kan u geweigerd worden aan boord te gaan als u met een paspoort reist dat beschadigd of veranderd blijkt.

Ingezetenen van de VS mogen voor het reizen tussen de VS, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden gebruikmaken van elke door de overheid afgegeven vorm van identificatie.

Meer informatie over Amerikaanse paspoorten Opens another site in a new window that may not meet accessibility guidelines

Visa en Visa Waiver Program

Sommige landen vereisen naast een paspoort een visum om binnen te mogen komen. Als u voor een verblijf van minder dan 90 dagen naar de VS reist, vraagt het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid in aanmerking komende reizigers om gebruik te maken van het Electronic System for Travel Authorization (ESTA), als onderdeel van het Visa Waiver Program (VWP). U moet uw aanvraag uiterlijk 73 uur voor vertrek naar de VS indienen, maar we adviseren u om goedkeuring te vragen voordat u begint met het plannen van uw reis. Instappen wordt geweigerd als u zonder goedgekeurde ESTA op het vliegveld komt.

Een goedgekeurde inreisvergunning van ESTA is:

 • Geldig tot maximaal twee jaar of totdat uw paspoort verloopt, afhankelijk van wat zich het eerste afspeelt
 • Geldig voor meerdere bezoeken aan de VS
 • Geen garantie van toegankelijkheid tot de VS, de vergunning geeft u alleen toestemming om aan boord te gaan van een luchtvaartmaatschappij voor een reis naar de VS

Voor toegang tot de VS moet elke passagier een machinaal leesbaar paspoort hebben. Als uw paspoort geen machinaal leesbare strook bevat, dient u een geldig visum aan te schaffen.

Elke passagier die naar de VS reist onder het Visa Waiver Program moet in het bezit zijn van:

 • geldig elektronisch (e-Passport) met dit symbool op de kaft van het paspoort te hebben.
 • een geldige ESTA te hebben.

Als u geen elektronisch paspoort heeft, dient u een geldig visum voor de VS aan te schaffen om toegang te krijgen tot de VS.

Naar Australië This content can be expanded
Naar Canada This content can be expanded
Van Chili This content can be expanded
Naar Cuba This content can be expanded
Naar Curaçao This content can be expanded
Naar Nieuw-Zeeland This content can be expanded
Naar/van Peru This content can be expanded

Vereisten voor de gezondheid:

Er kunnen vaccinaties verplicht zijn om te kunnen reizen, dit is afhankelijk van waar u naartoe en vandaan reist.

Reisinformatie van de CDC Opens another site in a new window that may not meet accessibility guidelines

Australisch medicatiebeleid

 • U moet alle persoonlijke medicatie op uw aankomstkaart aangeven.
 • U moet medische documentatie bij u dragen om het medicijngebruik te verklaren.
 • Als u tijdens uw vlucht een injectiespuit nodig hebt, zult u ook een doktersverklaring nodig hebben waaruit blijkt dat er een medische reden is waarom u deze spuit aan boord moet gebruiken.
 • Als u niet over de benodigde documentatie beschikt, kan de medicatie in beslag worden genomen.

Nicaragua: verplichte vaccinatie tegen gele koorts

Bij reizen naar Nicaragua is een inenting tegen gele koorts verplicht als u in de afgelopen dertig dagen bent afgereisd uit of een overstap had in een van de volgende landen:

 • Argentinië
 • Bolivia
 • Brazilië
 • Colombia
 • Ecuador
 • Frans-Guyana
 • Panama
 • Paraguay
 • Peru
 • Venezuela
 • Alle Afrikaanse landen

Als u geen geldig vaccinatiebewijs kan overhandigen, wordt u de toegang tot Nicaragua geweigerd en moet u de eerstvolgende vlucht terugnemen naar de plaats van uw vertrek.

Chemische sprays op internationale vluchten

Op vluchten van en naar bepaalde landen is een behandeling met insectenverdelger in de cabine nodig voor de bestrijding van insecten en ziekten (een proces dat bekend staat als desinsectie). Het Amerikaanse Ministerie van Transport biedt gedetailleerde informatie over de spray en de landen die deze moeten gebruiken.

Voorschriften inzake desinsectie van vliegtuigen Opens another site in a new window that may not meet accessibility guidelines

Belastingvrijstellingen

U hebt mogelijk recht op een teruggave van een aantal belastingen die bij de prijs van uw ticket zijn inbegrepen, als u voldoet aan de volgende criteria voor vrijstellingen en uw route het volgende bevat:

 • Reizen tussen de VS en Mexico (inclusief reizen tussen Canada en Mexico via de VS)
 • Internationale reis vanuit Belize, Colombia of Trinidad en Tobago
 • Internationale reizen met aankomst in Colombia

Belastingvrijstellingen

U.S. Customs en Border Protection (Douane en grensbeveiliging)

Lees over alle regelgeving en procedures die van toepassing zijn op alle reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen of van daaruit vertrekken.

Reistips Opens another site in a new window that may not meet accessibility guidelines

Advanced Passenger Information (API)

Om de grensbeveiliging te vergroten, worden de passagiersgegevens via het Advanced Passenger Information (API) systeem naar de U.S. Customs and Border Protection gestuurd zodat die, voordat de vlucht aankomt, de passagiersgegevens al kunnen bekijken.

 • Alle internationale vluchten die aankomen in of vertrekken vanuit de VS zijn wettelijk verplicht om API-gegevens te verstrekken.
 • De API-gegevens voor vluchten van American Airlines/American Eagle worden ook overgedragen aan douane en immigratiediensten in andere landen waar dit door de wet verplicht is.
 • Het delen van de informatie is verplicht als onderdeel van de Amerikaanse veiligheidswet betreffende luchtvaart en transport

US-VISIT-programma

Van alle bezoekers aan de VS, behalve van ingezetenen van Canada, worden foto's gemaakt en vingerafdrukken afgenomen, die, als ze de douane en grensbewaking passeren, automatisch worden geregistreerd onder het US-VISIT-programma.

Meer informatie over het programma U.S. - Visit Opens another site in a new window that may not meet accessibility guidelines

TSA Secure Flight Passenger Data

Secure Flight Passenger Data zijn de persoonlijke basisgegevens die de TSA van u vereist om te kunnen reizen. Deze informatie wordt tijdens het reserveren of de aanschaf van de tickets verzameld.

TSA Secure Flight

Internationaal reizen met peuters en kinderen

Alle kinderen, ongeacht hun leeftijd, moeten om internationaal te kunnen reizen beschikken over een paspoort en eventuele reisdocumenten die door de landen die bezocht worden verplicht gesteld zijn. Als u internationaal met iemand reist van onder de 18, kan u gevraagd worden om gedocumenteerd bewijs te tonen van uw onderlinge relatie, alsmede een instemmingsbrief met of toestemming voor de reis van het kind van de niet aanwezige ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger.

Reizen met kinderen

Vliegt u met een van onze partners?

Reisinformatie Finnair Opens another site in a new window that may not meet accessibility guidelines